Ποιοί είμαστε

Μαγεμένη από την αγαπημένη μου θέα, τη γαλήνη της θάλασσας και τη σιωπή της στιγμής, απολάμβανα ένα δροσιστικό χυμό στην πιο ήσυχη γωνιά του ξενοδοχείου μας.

Στο El Sol Hotel, τις ημέρες του καλοκαιριού, είναι σπάνιο για μένα να βρω  αυτόν τον απολαυστικό συνδυασμό. Από το 2009  που το ξενοδοχείο πέρασε από τους γονείς μου στα δικά μου χέρια και των παιδιών μου, καταθέτω εδώ, με πολλή διάθεση και αγάπη, το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας  μου με σκοπό να μεταφέρω σε όλους την ομορφιά που εγώ η ίδια αισθάνομαι και βλέπω σε αυτόν τόπο! …στο νησί μου! …στα αγαπημένα μου Κύθηρα!

Και όταν αγαπάς κάτι αληθινά ξυπνά μέσα σου η  δημιουργικότητα και σε αναστατώνει μέχρι να καταφέρεις να κάνεις τις ιδέες σου πράξεις και να μεταδώσεις τη χαρά και την ευγνωμοσύνη που νιώθεις.

Διακοσμείς, οργανώνεις, εξυπηρετείς αλλά το πιο απολαυστικό είναι να τους μαγειρέψεις! Να βλέπεις τους ανθρώπους να απολαμβάνουν με την ψυχή τους αυτό που πριν λίγη ώρα δημιούργησες, έχοντας μάλιστα χρησιμοποιήσει μόνο αγνά και εξαιρετικής ποιότητας υλικά.

Η κόρη μου η Ελεάνα, και ο αγαπημένος μας φίλος Βαγγέλης ήταν δίπλα μου και συντονίστηκαν μαζί μου απόλυτα, όταν  τους μίλησα για την ιδέα μου να μεταφέρουμε όλοι μαζί αυτή την πραγματικότητα και εκτός Κυθήρων.

Να μεταφέρουμε την «Κυθήρεια Γη» παντού μου είπαν!

Να μοιραστούμε με όλους την ομορφιά που ζούμε στα Κύθηρα!

Να γνωρίσουν όλοι ότι υπάρχει παράδεισος  και ότι ο καλύτερος τρόπος για να το θυμάσαι είναι μέσα από έναν  «Κόσμο Ξεχωριστών Γεύσεων»  που θα τους δημιουργήσουμε!

Και έτσι γεννήθηκε το Φilevo.

Δώσαμε στον δικό μας «Κόσμο Γεύσεων»  ένα όνομα που σημαίνει ότι είσαι  φίλος μας  και θέλουμε να σε κεράσουμε.  Φilevo < φίλος + εύω… προσφέρω με αγάπη τα «καλούδια» που ετοιμάζω σπίτι μου, χωρίς πολυτέλειες και κανόνες και όχι σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες… πέρνα μέσα να σε φιλέψω  ένα γλυκό ή ένα κρασάκι με ένα μεζεδάκι… και τα δημιουργήσαμε όλα με μεράκι!

Το φυσικό μας κατάστημα στον Πειραιά ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2017. Ένας χώρος που μεταδίδει την φιλοξενία και που σε προτρέπει να ζεις με υγεία και αγάπη. Να προσέχεις τον εαυτό σου τρώγοντας υγιεινά αλλά και να απολαμβάνεις τη νοστιμιά που υπάρχει.

Όλα τα παραδοσιακά προϊόντα των Κυθήρων αλλά και των άλλων περιοχών που πολύ προσεκτικά έχουμε επιλέξει, έχουν τοποθετηθεί στα ράφια μας μαζί με τα προϊόντα που παρασκευάζονται στο χώρο μας για τη δική μας ετικέτα την «Κυθήρεια Γη».

Τα εκλεκτά κρασιά του νησιού δίπλα στο Αυθεντικό Θυμαρίσιο Μέλι Κυθήρων και τον Άρτο από τα Παραδοσιακά «Γλυκά της Μαρίας». . Τα ζυμαρικά του «Τοξότη» και τα παξιμάδια από τους οικογενειακούς φούρνους των Κυθήρων, δίπλα στο γλυκό κουταλιού ακτινίδιο που μαρινάραμε στη Φατουράδα. Το Αλάτι από τη θάλασσα των Κυθήρων, δίπλα στα μοσχοβολιστά μπισκότα που μόλις φτιάξαμε και στο DAEMON από το οινοποιείο της «οικογένειας Ιερόπουλου».

Ήδη στην τόσο μικρή μας πορεία έχουμε δημιουργήσει και άλλα σημεία πώλησης και επέκτασης ώστε να βρισκόμαστε όσο γίνεται πιο κοντά σας. Μπορείτε όμως πάντα να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας,  να γνωρίσετε το Φilevo καλύτερα και να εκμεταλλευτείτε την ευκολία που σας παρέχει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Ανακαλύψετε λοιπόν τον «Κόσμο Ξεχωριστών Γεύσεων» που σας ετοιμάσαμε. Είναι ο ίδιος απολαυστικός συνδυασμός που πάντα αναζητώ στη βεράντα του El Sol και που και οι τρεις ονειρευτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας.

Με εκτίμηση,

Vanessa, Vangelis, Eleana.